طرح کلان ملی فناوری| بذرهای هیبریدی به کشاورزی رونق بخشیدند
سیداحمد حسینی مسئول واحد فناوری های نوین شرکت کشت و صنعت جوین گفت: ما کار خود را با چهار رقم فلفل دلمه ای و دو رقم خیار آغاز کردیم و با حمایت های معاونت علمی و فناوری، وارد فاز تولید بذرهای هیبرید سبزی و صیفی شدیم.
توسعه بر روی محصولات دیگر
این پروژه با فلفل دلمه ای و خالص سازی لاین برای خیار شروع شد که هم اکنون شرکت کشت و صنعت جوین غیر از این دو محصول، بر روی بادمجان، کدو، گوجه فرنگی، هندوانه، خربزه و ذرت های رنگی در حال تحقیق و پژوهش است.
در این روش، غیر از تعدد محصول، در خود محصولات نیز تنوع زیادی داریم مثلا در خیار، ما با انواع مختلفی چون نوع سالادی، مینی، استاندارد یا تازه خوری و خاردار، در رنگ بندی و اندازه های مختلف مواجه هستیم.
در فلفل، غیر از نوع دلمه ای، فلفل های کاپی، شمشیری، تند و دلمه تایپ ها با رنگ بندی زرد، نارنجی، قرمز و سبز به عمل می آید.
در گوجه فرنگی نیز مدل های محلی، چین دار، زیتونی، گرد و خوشه ای، با رنگ بندی مختلف قرمز، شکلاتی، مشکی و زرد، در دستور کار قرار گرفته است.
تقلیل زمان کشت
در خربزه و هندوانه نیز مدل های مختلفی در دست تولید است. اینها بذور هیبریدی هستند که باید لاین ها برای آنها خالص شوند که این پروسه، در حالت عادی، 6 تا 7 سال زمان می برد. شرکت کشت و صنعت جوین با تکنیک هایی، این زمان را کاهش داده به طوری که از طریق کشت کلاسیک، این زمان تا 3 سال و از طریق کشت آزمایشگاهی، این زمان به یک سال تقلیل یافته است.
محصولاتی که از این بذرهای هیبریدی به عمل می آیند، دارای عملکرد بیشتری بوده و مقاومت بهتری در برابر بیماری و انواع آفات دارند. ضمن اینکه از سازگاری مطلوب تری با شرایط آب و هوایی برخوردار هستند.
این فرآیند، یک کار فصلی محسوب می شود که بیشتر در بهار مورد توجه است. در این پروژه، حدود 40 نفر مشغول به کار هستند.
پروژه ای هزینه بر با دقت زیاد
بزرگ ترین مشکل این حوزه، بحث تنوع محصولات است. بازار، رنگ بندی و تیپ های مختلفی را می پسندد که کار بر این مقوله، بودجه، نیرو و فضای بسیاری را می طلبد. هم اکنون حدود 95 محصولات بازار، خارجی است و این شرکت درصدد است تا با توسعه این حوزه، حضور قدرتمندی در بازار داخلی داشته و نیاز کشورمان را تامین کند.
شرکت کشت و صنعت جوین به عنوان بزرگ ترین کشت و صنعت خصوصی کشور، برخی محصولات بذر هیبریدی مانند فلفل دلمه ای، هندوانه و خربزه را به تولید رسانده و در بعضی محصولات دیگر نیز در مرحله خالص سازی لاین قرار دارد.
حسینی با بیان اینکه تولید بذر هیبرید، خیلی هزینه بر بوده و در عین حال، دقت زیادی می خواهد، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علاوه بر حمایت های معنوی فراوانی که از ما به عمل آورد، تسهیلات 6 میلیارد تومانی در اختیار ما قرار داد که این کمک سبب شد تا پس از طرح فلفل دلمه ای و خیار، هیات مدیره قانع شود که به سمت تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی برود چون حرکت معاونت علمی، بیانگر نیاز کشور بود و ما باید این نیاز را تامین کنیم.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends